YILLIK ISLETME CETVELI

6948 sayili Sanayi Sicil Kanununun 5. maddesi uyarinca sanayi isletmelerinin her yil sonundan itibaren 4 ay içinde (01.01.2019 -30.04.2019) bir önceki yilla ilgili faaliyetlerini içeren yillik isletme cetvellerini Nisan ayi sonuna kadar (30.04.2019) Bakanliga (Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlüklerine) vermeleri gerekmektedir.

 

4854 Sayili Kanunla degisik 6948 Sayili Sanayi Sicil Kanunu geregince Yillik Isletme Cetvelini zamaninda Il Müdürlüklerine vermeyenlere idari para cezasi verilecegi bildirilmistir.

 

Sanayi isletmeleri Bakanligin bilgisayar programinda yapilan yeni düzenleme ile Yillik Isletme Cetvelindeki bilgilerini, Kanunda belirtilen süre içinde Sanayi Sicil Bilgi Sisteminden (https://sanayisicil.sanayi.gov.tr) adresini kullanarak internet üzerinden vermeleri gerekmektedir. Yillik Isletme Cetvelini doldurduktan sonra “IL MÜDÜRLÜGÜNE GÖNDER” butonunu kullanarak, gönderme islemini tamamlayiniz.

 

 

Ilimizde faaliyet gösteren ve sanayi sicilde kayitli firmalarin yillik isletme cetvelini düzenlerken kapasite – üretim – ihracat durumu bilgilerinin kapasite raporu Tablo II’ deki Yillik Üretim Kapasitesine uygun olarak doldurulmasi ve üretim birimlerinin Türkiye Istatistik Enstitüsü tarafindan yayinlanan Türkiye Sanayi Ürünleri Listesi PRODTR Ürün Kodlarina’ a göre düzenlenmesi gerekmektedir.

 

Bölge Firmalarimiza ve Ilgililere duyurulur.