Bölge Müdürlüğümüze gönderilen bilgi mailinde,

KOSGEB; bilgi güvenliğini sağlamak, kişisel verileri korumak ve tebligat süresini hızlandırmak amacıyla KOBİ’lere yönelik tebligatlar artık Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) üzerinden yapacağı, mevzuat gereği KOBİ’lerin UETS adreslerinin KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması gerektiği ve bu kapsamda destek süreçlerine ilişkin başvuru formları revize edilirken, tüm KOBİ’lerin 15 haneli e-Tebligat adresi almaları zorunlu hale geldiği, 1 Şubat 2021 tarihine kadar UETS adresini, veri tabanına kayıt yaptırmayan KOBİ’ler KOBİ Bilgi Sistemine giriş yapamayacağı belirtilmiş ve aşağıdaki bilgi metni mail ekinde gönderilmiş olup konu hakkında bilgi için aşağıdaki adres bilgisinden iletişime geçilebilir. 

İletişim için;

Web: www.turkkep.com.tr
Email : destek@turkkep.com.tr
Telefon : 0850 470 0 537

Değerli katılımcılarımıza duyurulur.

Müdürlüğümüze Gönderilen Mail Ekinde Yer Alan Bilgi Metni Aşağıdadır;

UETS NEDİR?
e-Tebligat işlemlerini yürütmek amacıyla kurulmuş sistem, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) olarak adlandırılır. UETS 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle de yürürlüğe girmiştir.

e-TEBLİGAT HANGİ KURUMLARDAN GELEBİLİR?
Kamu İdareleri
Özel Bütçeli İdareler
Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar
Sosyal Güvenlik Kurumları
Vakıf Yüksek Öğretim Kurumları
İl Özel İdareleri
Belediyeler
Köy Hükmî Şahsiyetleri
Barolar
Noterler


E-TEBLİGAT CEVAPLARI KEP İLE GÜVENDE!
e-Tebligatlar UETS üzerinden alıcılara iletilir. Fakat alıcılar bu e-Tebligatlara UETS üzerinden yanıt veremezler. Gelen e-Tebligatlar elektronik olarak sadece KEP ile cevaplanır.
Bu cevapları manuel vermeniz için; içeriğinde belirtilen barkod numarasını ya da tebligatı çıkartan birimin KAYSİS no. ve DETSİS no. ’sunu KEP gönderinizin ileti detayına yazmanız ve gönderdiğiniz yazıların dosya uzantısını (Content Type-MimeType) doğru ayarlamış olmanız gerekir. Hatalı olduğu takdirde iletiniz ilgili birime ULAŞMAYACAKTIR, bu durumda tebligata yanıt vermemiş gibi işlem görmeniz mümkündür.
TÜRKKEP UETS Modülü, tüm bu karmaşık ayarlamaları otomatik olarak yaparak, iletinizin karşı tarafa gittiğinin güvencesini size verir. KEP hesabınız üzerinden hem gelen e-Tebligatlarınızı görebilir hem de karşı tarafa iletilme garantisiyle cevap verebilirsiniz. Böylelikle nerede olursanız olun, elektronik yolla saniyeler içerisinde işleminizi yaparak zamandan kazanır ve kağıt, baskı, kargo ve arşivleme masraflarından da tasarruf edersiniz. 

NEDEN TÜRKKEP UETS MODÜLÜ?
TÜRKKEP UETS Modülü ile:
Aynı ekrandan KEP ve UETS hesaplarınızı yönetebilirsiniz.
Gelen e-Tebligatlarınızı UETS üzerinden cevaplayamazsınız. TÜRKKEP UETS Modülü ile e-Tebligatlara KEP ile cevap verebilirsiniz.
TÜRKKEP UETS Modülü, e-Tebligat cevaplarınızı doğru formatta optimize ederek, karşı tarafa kesin olarak iletilmesini sağlar.
Cevapları elektronik olarak ileteceğiniz için kağıt, baskı, kargo ve arşivleme masraflarından tasarruf edersiniz.
İşlem elektronik olarak gerçekleştiği için zamandan tasarruf edersiniz.
KEP Hesabınıza her yerden erişebilirsiniz. Böylelikle hiçbir mekana bağlı kalmadan işlemlerinizi güvenle yapabilirsiniz.

AVANTAJLI PAKETLERDEN FAYDALANMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN!